V mestnem potniškem prometu v Mariboru zaradi zajezitve širjenja koronavirusa in zaščite tako voznikov avtobusov kot potnikov od torka, 23. marca 2021, začasno ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu. Omenjeni ukrep – zanj sta se skupaj odločila MO Maribor in podjetje Marprom– bo na vseh mariborskih mestnih avtobusih veljal do preklica.

Z ukrepom bomo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstično – z avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih je treba na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic. Ne nazadnje je tovrstno plačevanje tudi ugodnejše za potnike, saj ena vožnja v predprodaji stane 1 evro, pri vozniku pa dvakrat več.

Pred začasnim umikom gotovinskega plačevanja z avtobusov potnike pozivamo, da si pravočasno priskrbijo ustrezne vozovnice v predprodaji. Pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljajo spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop; obe omogočata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami (kuponske za več voženj, mesečne).

Vse informacije o spletni in mobilni aplikaciji, ki z vidika pojava koronavirusa ponujata varno brezstično kupovanje vozovnic in tudi njihovo koriščenje na mestnih avtobusih, so dostopne na strani www.maprom.si. Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje.