Tako kot v spomladanskem delu epidemije covid-19, je Mestna občina Maribor tudi zdaj, ko se približujemo jesensko-zimskemu vrhuncu epidemije, v beli coni v neposredni bližini Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor zagotovila večje število parkirnih mest, namenjenih zaposlenim v bolnišnici. Na delu Linhartove in Taborske ulice so za opozorilno tablo z napisom »razen za UKC z dovolilnico« parkirna mesta začasno predvidena samo za vozila, ki imajo na vidnem mestu posebno dovolilnico za UKC Maribor, izdano na registrsko številko vozila.

Ob vse večjem prirastu obolelih, ki potrebujejo hospitalizacijo, je delo zdravnikov, medicinskih sester in drugega osebja kliničnega centra neprimerno napornejše kot v prvem valu, njihov čas pa toliko bolj dragocen. Bolj kot kdaj prej je pomembno, da jih kot lokalna skupnost pri delu podpremo in jim olajšamo življenje, da se lahko čim bolj osredotočijo na pomoč prebivalstvu.

Predvsem stanovalce omenjenih teh ulic, ki imajo veljavne parkirne dovolilnice za 8. cono, prosimo za strpnost in razumevanje, če parkirnega mesta ne bodo več našli v neposredni bližini svojih domov. Takoj, ko potreb po parkirnih mestih pri zaposlenih v UKC Maribor ne bo več ali jih bo manj, bomo (posamezna) mesta znova sproščali. Medtem pa bodo morali na območjih, ki so označena s tablo »razen za UKC z dovolilnico«, medobčinski redarji za parkirana vozila, ki na vidnem mestu ne bodo imela posebne dovolilnice za UKC Maribor, žal izrekati globe zaradi nepravilnega parkiranja.