Od ponedeljka, 30. novembra, do konca trajanja epidemije bodo v bližini UKC Maribor veljale dodatne spremembe parkirnega režima.

Zaradi izvedbe projekta kanalizacije, ki se prične prihodnji teden, se bodo ukinila parkirna mesta neposredno pred gostinskim objektom Orient. Na navedeni lokaciji, ki sicer spada v CONO 8, so v času epidemije koronavirusa rezervirana parkirna mesta za potrebe UKC Maribor. Za potrebe UKC Maribor se bodo še vedno ohranila vzdolžna parkirna mesta na Taborski ulici od križišča s Pobreško cesto mimo Zdravstvene fakultete do oboka Glavnega mostu.

Za potrebe UKC Maribor je MO Maribor tako začasno namenila (od ponedeljka, 30. 11. 2020, do preklica izrednih razmer) parkirišča na zahodnem delu Ulice Gorkega med Preradovičevo ulico in Ulico pariške komune. Prav tako je bilo povečano število parkirnih mest na Linhartovi ulici ob objektu Hofer (vzdolžna parkirišča na javni površini). Vsa na novo določena parkirišča, ki so namenjena za potrebe zaposlenih v UKC Maribor, se nahajajo izven plačljivih con in na lokacijah, kjer bodo za prebivalce MO Maribor najmanj pogrešana.