V mestnem avtobusnem prometu v Mariboru bodo od ponedeljka, 19. oktobra, veljali prilagojeni vozni redi. Razlog za spremembo sedanjih voznih redov je, da bo pouk v vseh osnovnih šolah od 5. razreda naprej in v srednjih šolah od omenjenega dne potekal na daljavo, zato pričakujemo upad števila potnikov (šolarjev) na avtobusih.

Tako smo Mestna občina Maribor in Javno podjetje za mestni potniški promet Marprom, d.o.o. sprejeli odločitev, da spremenimo oziroma prilagodimo vozne rede mestnega potniškega trenutnim razmeram, ki so posledica širjenja koronavirusa. Z uveljavitvijo prilagojenih voznih redov bodo avtobusi še naprej vozili na vseh mariborskih mestnih linijah, se bo pa nekoliko zmanjšala pogost voženj.

Kljub tej spremembi, ki bo veljala do preklica, bo blagajna na glavni avtobusni postaji še naprej delovala kot doslej: ob delavnikih med 6. in 20. uro, ob sobotah med 8. in 16. uro ter ob nedeljah med 12. in 20. uro. Pri tem znova opozarjamo, da je na avtobusih in glavni avtobusni postaji med drugim obvezna uporaba zaščitnih mask.

Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje in dosledno spoštovanje zaščitnih ukrepov.