Mestna občina Maribor je sklenila dogovor z dvema trgovskima podjetjema, ki bosta občanom, ki so v samoizolaciji ali karanteni, na dom dostavljali osnovne prehranske in higienske izdelke.

Ker smo v času epidemije covid-19 v prvi polovici tega leta ugotavljali, da ima relativno veliko naših občanov, ki so bili v samoizolaciji ali karanteni, težavo z dostopom do najnujnejših prehranskih in higienskih izdelkov, smo želeli pred novim širjenjem okužbe zagotoviti, da teh težav tokrat ne bi bilo. 14. septembra je zato Mestna občina Maribor na svoji spletni strani objavila Javno povabilo k sodelovanju trgovskim podjetjem. Odzvali sta se podjetji Griček (Sabina Žel, s. p.) in VBM Korenček, d. o. o.

Naročila občanov, ki ne morejo priti do trgovine, bosta trgovca sprejemala po elektronski pošti ali telefonu in jih dostavljala na celotnem območju občine. Najnižja vrednost enega naročila je 30 evrov. Trgovca sta se zavezala, da bosta v okviru tega sodelovanja z mariborsko občino naročene izdelke prodajala po enakih cenah kot v redni prodaji. Ob tem bosta ponudila možnost odloga plačila do 15 dni, dostavo pa izvedla v istem ali naslednjem dnevu (z izjemo nedelje).

Naročila bosta trgovini sprejemali na naslednjih kontaktih:

Pri dostavi na dom morata trgovca izvajati vse zaščitne ukrepe, ki so potrebni za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.