MO Maribor je skupaj z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor in javnim podjetjem Marprom zagotovila brezplačno hitro testiranje na COVID-19 na dveh vstopnih točkah smučišča Mariborskega Pohorja. Smučarji in drugi obiskovalci Pohorja se bodo lahko testirali že ta konec tedna.

V organizaciji in na pobudo MO Maribor, Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in javnega podjetja Marprom bo za smučarje in ostale obiskovalce Mariborskega Pohorja to soboto in nedeljo, 9. in 10. januarja, zagotovljeno brezplačno hitro testiranje na COVID-19 na dveh vstopnih točkah na smučišče. Potekalo bo na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače v prostorih smučarskega servisa. Osebe, ki bodo hitri test opravljale, prosimo, da s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja.

Po odloku Vlade RS morajo smučarji oziroma uporabniki žičniških naprav trenutno še vedno imeti negativen test na COVID-19, ki ni starejši od 24 ur. Vsi, ki bodo v soboto in nedeljo obiskali Pohorje, bodo lahko testiranje na navedenih lokacijah oba dneva opravili med 8. in 12. uro. Izvajale ga bodo pooblaščene ekipe Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Ker je predložitev testa trenutno precejšnja ovira za smučarje, se ob zagotovitvi brezplačnega testiranja na smučišču pričakuje večji obisk. Zato bo na Pohorju, kjer je zapadlo do 25 centimetrov novega snega, čez vikend odprtih več smučarskih prog kot sedaj – smuka bo možna od spodnje postaje Slemena na Mariborskem Pohorju, preko smučarskih povezav do spodnje postaje Piskra na Arehu. 2

Pri tem smučarje znova pozivamo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujejo že uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje obraznih mask in razkuževanje rok. To velja tako ob testiranju kot na blagajnah in žičniških napravah.

Na teh je še vedno omejeno število potnikov; v gondoli, kjer je obvezna uporaba kirurške maske, se lahko hkrati peljeta največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, medtem ko so ostale odprte žičniške naprave lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.